Wedstrijd vogelhuisje versieren

Foto versierd vogelhuisjeOp woensdag 10 september om 20.00 uur opent wethouder Victor Everhardt een bijzonder kunstproject in de Dominicuskerk. We verklappen nog niet wat kunstenares Elaine Vis maakt, maar jullie mogen wel vast weten dat het iets te maken heeft met vogels. Wij vinden het leuk als jullie ook iets moois maken voor in de kerk en daarom houden we een wedstrijd vogelhuisje versieren.

Als je op de Dominicusschool, de Johan de Witt of de Montessorischool zit, krijg je meteen na de zomervakantie een bouwplaat mee naar huis. Als je op een andere basisschool zit, mag je natuurlijk ook meedoen. Download de bouwplaat dan zelf en print deze op wat dikker papier.

Vul eerst je naam, leeftijd en mailadres in op de bouwplaat. Ga dan aan de slag: kleur, beschilder of beplak de bouwplaat, knip het huisje uit en vouw en lijm het in elkaar. Er zitten plakstrookjes aan. De rechthoek rechts onderaan is het dakje. Maak het huisje zo mooi mogelijk!

Je kunt je vogelhuisje inleveren in de Dominicuskerk in de Händelstraat, op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, op zondag 7 september van 11.30-12.30 uur en op maandag 8 september tussen 17.30 en 19.00 uur. Het moet uiterlijk dinsdag 9 september binnen zijn.

De huisjes worden allemaal opgehangen in een van de kapellen zodat alle bezoekers ernaar kunnen kijken. De maker van het allermooiste huisje mag woensdagavond bij de opening van het kunstproject de kerkklokken luiden.