Thema-avonden: Zorg ons een zorg?

Georganiseerd door de Samenwerkende Kerken Utrecht-West.

Ieder voor- en najaar organiseren de Samenwerkende Kerken Utrecht-West een serie lezingen die aansluiten bij actuele thema’s. De avonden maken deel uit van het activiteitenprogramma van De Nieuwe Dominicus – ruimte voor rust en rumoer en zijn bedoeld voor zowel kerkelijk als niet kerkelijk betrokkenen. Dit najaar is gekozen voor het thema Zorg ons een zorg? Dagelijks worden wij bestookt met berichten over de stijgende kosten van de zorg, zorg als probleem dus. Op de thema-avonden worden ándere aspecten belicht: de organisatie, de uitgangspunten en de verantwoordelijkheid voor zorg.

 • Donderdag 25 oktober – 20.00-22.00 uur
  Zorg en overheid – Zorg in utrecht in goede handen?
  Abdilaziz Musa Yusuf, één van de beleidsmedewerkers van de gemeente Utrecht, tevens projectleider Vernieuwend Welzijn, zal vertellen hoe de overheid, en met name de gemeente Utrecht, haar zorgtaak vormgeeft en welke keuzes er in dit complexe veld worden gemaakt.
 • Donderdag 15 november – 20.00-22.00 uur
  Visie op zorg – ‘De derde weg’
  Prof. Doeke Post, oud-huisarts en emeritus hoogleraar sociale geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, houdt zich bezig met de structuur, organisatie en financiering van de zorgsector. Zijn uitgangspunt is, dat niet de markt en het geld leidend principe voor zorg moet zijn, maar de kwaliteit.
 • Donderdag 22 november – 20.00-22.00 uur
  Eigen zorg regelen? – Wat te doen met nieuwe wet?
  In november behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel over de ‘zorgverklaring’. Klaas-Jan Roodenburg, voorzitter van de Stichting Zorgverklaring Amersfoort, licht de inhoud van dit wetsvoorstel toe. Wat kun je regelen? Wat moet je regelen van de overheid? Wat wil je regelen?

Locatie en inschrijven
Locatie: refter Dominicus, Palestrinastraat 1, Utrecht
Aanmelding: info@denieuwedominicus.nl of (030) 293 5245 (ma. t/m vrij. 9.00-12.00 uur)
Kosten: € 5,– per avond, incl. koffie/thee

Flyer
U kunt hier ook de flyer downloaden met meer informatie.