Thema-avonden Inspiratie in Utrecht West

In het voorjaar van 2010 organiseren de samenwerkende kerken van Utrecht-West een serie bijeenkomsten en activiteiten rond het thema: Islam, Hindoeïsme, Jodendom, Christendom: Veelsoortige inspiratie en bezieling in Utrecht-West.

Boeiende ontmoetingsavonden met mensen van diverse geloofsrichtingen in onze directe omgeving: joden, moslims en hindoes. In verhalen, beelden en muziek horen we wat hen bezielt en inspireert, persoonlijk, maar ook in hun samenkomsten en in hun contacten met anderen in onze westerse samenleving. In beeld en muziek zullen elementen uit ieders traditie worden getoond, waarbij we met elkaar in een open sfeer in gesprek willen gaan over hoe we dat wederzijds ervaren in onze omgang met elkaar.

Drie woensdagavonden van 20.00 – 22.00 uur in de pastorie van de Dominicus zullen inleiders ons in aanraking brengen met wat ze bezielt vanuit hun geloof: islam, hindoeïsme, jodendom, en gaan we met ze in gesprek:

  • wo. 17 februari 20:00: over de islam met Alper Alasag, directeur van de Stichting Islam en Dialoog, een landelijke stichting, die vanuit plaatselijke initiatieven voor ontmoeting van moslims en vertegenwoordigers van andere religies en levensbeschouwingen stimuleert door informatie, onderwijs, studie, overleg, vieringen, ontmoetingen en excursies.
  • wo. 3 maart 20:00: over het hindoeïsme met Soeresh Ramdas, begin 40, voorganger in diverse hindoe gemeenschappen, projectleider en lifecoach.
  • wo. 17 maart 20:00: over het jodendom met Navah Tehilla Livingstone, rabbijn van de liberaal joodse gemeente in Utrecht
  • zo. 21 maart van 14.00 – 16.00: houden plaatsen van inspiratie en bezieling uit de diverse religies OPEN HUIS en worden we gastvrij onthaald met kleine presentaties ter plekke. Er wordt een tocht georganiseerd langs deze plaatsen, waarbij iedereen vrij in- en uit kan stappen. Aan het eind vragen we ieder welke plaats als het meest inspirerend of bezielend is ervaren. De uitkomst wordt in wijk-, parochie- en gemeentebladen gepubliceerd.

Aanmelden: secretariaat Dominicusparochie, bereikbaar op (030) 293 5245 elke morgen van 09:00 – 12:00 uur (secretariaat@dominicusparochie.nl). Kosten: Per avond wordt voor wie dat kan een bijdrage gevraagd van
5 euro voor de onkosten.