Prikkelende mix van amateurs met professionals

Vrouwenkoor Otia – onder leiding van Annemiek Laarhoven – nodigt iedereen uit voor een concert op 17 april 2011. Dan geven de 25 vrouwen samen met beroepsmusici een concert in de Dominicus om 15:00. Samen met een barokensemble en solisten voeren zij het Stabat Mater van Pergolesi, en Mariamotetten van Fauré en Saint-Saëns uit.

Het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi is een van de meest bijzondere en pure muziekstukken uit de muziekgeschiedenis. Het verklankt op indringende wijze de smart van Maria om haar gekruisigde zoon.
Koor Otia voert het Stabat Mater uit samen met 2 solisten en een barokensemble. Naast het Stabat Mater zal Koor Otia enkele motetten van Camille Saint-Saëns en Gabriel Fauré uitvoeren, waaronder een Ave Maria. Ook de solisten brengen passende (Maria)liederen ten gehore. Deze samenstelling van het programma geeft een extra
verdiepende betekenis aan het beeld van Maria, treurend onder het kruis. Koor Otia bestaat uit 25 vrouwen, voor het merendeel afkomstig uit de Utrechtse wijk Oog in Al, die onder leiding van Annemiek Laarhoven een divers repertoire
zingen. Van klassiek tot modern, van wereldmuziek tot swingende jazz. Afhankelijk van het repertoire zingt het koor 2- tot 4-stemmig. De repetities vinden plaats op dinsdagavond. We werken hard en met veel enthousiasme om op een steeds hoger niveau te komen, maar hechten ook aan een goede sfeer. Eén keer per jaar treden we op met een groot concert. Tussendoor verzorgen we kleinere optredens. Wil je meer weten over Otia of gewoon eens vrijblijvend binnen lopen? Stuur dan een mailtje naar koor.otia@gmail.com of bel (06) 1139 1079.

U kunt de e-flyer hier downloaden.