Mediteren in 2012 in de Nieuwe Dominicus, Ruimte voor Rust en Rumoer

Meditatie kent veel verschillende vormen maar heeft altijd te maken met stilte, met concentratie en loskomen van je gedachten en met aandacht voor het hier en nu. Wat altijd terugkomt in een gesprek met mensen die kiezen voor meditatie is het verlangen naar stilte, een verlangen om aandachtiger te leven of een verlangen naar rust. Maar ook een verlangen om dichter bij de bronnen van het bestaan, de Bron van het leven te komen. Mediteren kan een manier zijn om ontvankelijk te worden voor de aanwezigheid van God in je leven.

 

Mediteren kun je leren

Vanaf 19 januari start er opnieuw een cursus voor wie wil kennismaken met christelijke meditatie. Stil gaan zitten, je ogen sluiten en loskomen van de gedachten die in je hoofd omgaan klinkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt het vaak lastig te zijn. Tijdens de cursus leer je om op een eenvoudige manier tot verstilling en concentratie te komen. We oefenen de basis technieken van meditatie met aandacht voor adem en lichaamshouding. We maken kennis met enkele vormen van meditatie. Deze cursus maakt gebruik van technieken uit het oosten en het westen en wordt inhoudelijk geïnspireerd door de joods-christelijke traditie. In de cursus zal informatie worden gegeven, maar vooral is het de bedoeling om mediteren te oefenen. Het is ook de bedoeling dat de deelnemers thuis oefenen. Daarvoor zal materiaal worden aangereikt.

Data: donderdagavonden 19/1, 26/1, 9/2, 16/2. Tijd: 20.00 – 21.30 uur.
Kosten € 60,00

Begeleide meditatie

Iedere eerste donderdag van de maand is er een begeleide meditatie. Deze avonden zijn bedoeld voor wie al eerder ervaringen met meditatie heeft opgedaan. Iedereen is welkom om een keer of vaker mee te doen. Wel graag aanmelden.

Data: iedere eerste donderdag van de maand: 2/2, 1/3, 3/5,7/6. Tijd: 20.00 -21.30.
Kosten: € 10,00 per bijeenkomst.

Locatie en aanmelden
Dagkapel Dominicuskerk, Palestrinastraat 1, Utrecht
Secretariaat Dominicusparochie, tel. (030) 293 52 45
of secretariaat@dominicuskerkutrecht.nl

Zowel de cursus als de begeleide meditatie wordt gegeven door Seintje Bos. Zij is theoloog en werkt als pastor en geestelijk begeleider.