Meditatiecursus najaar 2012

Meditatiecursus door Seintje Bos

Mediteren
Meditatie kent veel verschillende vormen maar heeft altijd te maken met stilte, met concentratie en loskomen van je gedachten. Dit klinkt gemakkelijk, maar vraagt in de praktijk oefening en discipline. Wie daar tijd en ruimte voor maakt, ontdekt dat er langzaam maar zeker meer aandacht komt om te leven in het hier en nu. Gaandeweg daal je af van je hoofd naar je hart. Wat altijd terugkomt in een gesprek met mensen die kiezen voor meditatie is het verlangen naar stilte, een verlangen om aandachtiger te leven of een verlangen naar rust. Maar ook een verlangen om dichter bij de bron van het bestaan, de Bron van het leven te komen. Christelijke meditatie is een weg om ontvankelijk te worden voor de aanwezigheid van God in je leven.

Meditatiecursus
Tijdens de korte cursus van vier bijeenkomsten leer je om op een eenvoudige manier tot verstilling en concentratie te komen. We oefenen de basistechnieken van meditatie met aandacht voor adem en lichaamshouding. Daarnaast maak je kennis met enkele vormen van meditatie.
Deze cursus maakt gebruik van technieken uit het oosten en het westen en wordt inhoudelijk geïnspireerd door de christelijke traditie. De cursus biedt informatie, maar is vooral ervaringsgericht. Het is de bedoeling thuis te oefenen. Daarvoor zal materiaal worden aangereikt. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte om de ervaringen met elkaar te delen en te bespreken. Dit seizoen is de cursus op de vrijdagavond.

Wanneer?
Plaats: dagkapel Dominicus, Palestrinastraat 1, Utrecht
Kosten: €60,–, over te maken op rek. nr. 1157.83.067, t.n.v Stichting Vrienden van de
Dominicus, onder vermelding van ‘meditatiecursus’
Aanmelding: tot uiterlijk 21 september, info@denieuwedominicus.nl
Vervolgdata: vrijdag 12 oktober, vrijdag 26 oktober en vrijdag 9 november