Meditatie najaar 2013

Stilte is de poort naar de ziel en de ziel is de poort naar God (Christopher Jamison)

2013_Najaar_Meditatie

In de Dominicus in Oog in Al komt al geruime tijd een groepje mensen bij elkaar om te mediteren. Een van de deelnemers schrijft daarover:

Je stapt uit de dagelijkse drukte en kijkt ernaar, in plaats van je erdoor te laten meeslepen.Door te mediteren ervaar je stilte. Die stilte blijkt niet leeg te zijn, zoals je misschien verwacht, maar heilzaam. Alles valt op zijn plaats. Na afloop kijk je met nieuwe ogen, je bent aandachtiger en creatiever. Thuis kun je ook stil zijn. Maar met anderen samen, in een sfeervolle ruimte, na het horen van prachtige muziek en mooie teksten, wordt de stilte dieper. Mediteren brengt me dichter bij waar het om gaat in het leven.

Ook dit najaar is er iedere tweede donderdagavond van de maand meditatie voor wie al eerder heeft gemediteerd. Er is ruimte voor nieuwe deelnemers: voor wie stilte zoekt en daarin wil oefenen. Wel graag van tevoren aanmelden.

Heb je geen ervaring maar wil je kennismaken met meditatie, laat het dan even weten. Bij voldoende belangstelling start er in januari 2014 weer een basiscursus. De meditaties worden begeleid door Seintje Bos, theoloog en geestelijk begeleider.

Data: 12 sep 2013, 10 okt 2013, 14 nov 2013 en 12 dec 2013
Tijd: 20.00-21.30
Plaats: dagkapel Dominicuskerk, Palestrinastraat 1, Utrecht
Kosten: € 44,00 voor het hele seizoen (4 bijeenkomsten) of € 12,50 per bijeenkomst
Aanmelding bij: Seintje Bos, tel: (06) 1241 2149 of e-mail: info@seintjebos.nl

Foto: met dank aan Patricia Harsevoort