Bijzonder dubbelconcert van Amor Vincit en Airone

Op zondagmiddag 13 november kunt u het Utrechtse Kamerkoor Amor Vincit beluisteren in een bijzonder dubbelconcert, in samenwerking met het Amsterdamse Kamerkoor Airone.

De titel van het concert – ‘Licht en schaduw in vogelvlucht’ – verwijst naar het programma, waarin zowel diepe smart als grote vreugde hoorbaar zijn. Er zijn liederen over de dag en over de nacht. Over water in de natuur en water in de vorm van tranen. Verschillende werken zijn geïnspireerd op vogels, zoals de stervende zwaan.

De twee koren brengen een zeer gevarieerd programma van a capella muziek, dat vijf eeuwen omspant. U hoort renaissance, romantiek en twintigste-eeuwse muziek. Airone zingt vier prachtige liederen uit de Seven Poems of Robert Bridges, getoonzet door Gerald Finzi. Amor Vincit brengt de aangrijpende vierdelige klaagzang Lamento d’Arianna van Monteverdi ten gehore. Daarnaast hoort u bekende en minder bekende werken van Orlando di Lasso en Josquin des Préz, Brahms en Stanford, Barber en Hindemith – en nog meer! Zowel voor als na de pauze wordt afgesloten met een gezamenlijk gezongen ‘evergreen’: Calme des nuits van Saint-Saëns en The long day closes van Sullivan.

Kortom: een rijk programma waarin vele snaren van de menselijke ziel geraakt worden! Na afloop van het concert bent u van harte welkom om met ons een drankje te drinken.

Concert: Licht en schaduw in vogelvlucht
Uitvoerenden: Kamerkoor Airone o.l.v. Arjan van Dijk
Kamerkoor Amor Vincit o.l.v. Gijsbert van de Lagemaat
Locatie en tijd: Dominicuskerk, zondag 13 november om 15.00 uur
Toegangsprijs: € 10 (inclusief koffie/thee in de pauze)

Kaarten zijn te koop bij de koorleden. Of stuur een e-mail aan info@amorvincit.nl om uw kaart te reserveren.