Harpen, heel veel harpen

Zaterdag 31 maart 2012 – aanvang 20.30 uur
Dominicuskerk, Händelstraat, Utrecht – Oog in Al

De Harpklas van het Utrechts Conservatorium o.l.v. de wereldvermaarde docente Erika Waardenburg brengt een aansprekend en gevarieerd programma waarin de harp de hoofdrol speelt. Een betoverende avond met oor- en oogstrelende muziek!

E. Granados  –  Spanish Dance no. 5 voor twee harpen
M. Glinka  –  The Lark voor harp solo
C. Salzedo  –  Chanson dans la nuit voor twee harpen
P.I. Tchaikosvsky  –  Notenkrakersuite voor harp ensemble – 6 delen
G. Fauré  –  Une Chatelaine en sa tour voor harp solo
P. Patterson  –  Spiders voor harp solo
Rosetly  –  Jazz en Samba voor twee harpen
Piazolla  –  Milonga del Angel & Libertango voor harp ensemble

Kaartverkoop
In de kerk: volwassenen € 10, – / kinderen € 2,– incl. consumptie
Voorverkoop: € 7,50 (bij PostMasters, Händelstraat t.o. kerk)

Korte biografie Erika Waardenburg
Luisterend naar de openingstune van het radioprogramma ‘De jeugd vliegt uit’ gespeeld
door Rosa Spier werd de vierjarige Erika op slag verliefd op de harp. Nu is Erika Waardenburg een van de meest vooraanstaande Nederlandse harpisten, bekend over de hele wereld.

Na haar studie aan de conservatoria van Utrecht en Brussel, bij Edward Witsenburg en Susanna Mildonian, studeerde zij cum laude af met de hoogste onderscheidingen: de ‘Premier Prix’ en de ‘Prix d’Excellence’. Op 23-jarige leeftijd won zij het prestigieuze ‘Internationale Gaudeamusconcours’ voor hedendaagse muziek en de ‘Vriendenkrans’ van het Concertgebouw te Amsterdam.

Erika Waardenburg treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland: als soliste met werken voor harp en orkest onder leiding van beroemde dirigenten, in verschillende kamermuziekensembles en met recitals. Heel bijzonder was haar optreden bij de uitvaart van Prinses Juliana. Haar passie geldt eveneens het onderwijs. Erika Waardenburg is hoofddocent harp aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam en zij is gastdocent aan de Sibeliusacademie in Helsinki. De kroon op haar docentschap is de door haar gestichte ‘Jong-talentklas’. Zeer jonge harpisten behalen onder haar leiding een ongekend hoog niveau.