Gran Partita gespeeld door het Domstad Blazersensemble

Zondag 3 juni 2012,15.00 uur
Dominicuskerk,Händelstraat, Utrecht – Oog in Al

Het Domstad Blazersensemble o.l.v. Clemens Rosmulder speelt Serenade nr. 10 in Bb, KV 361 ‘Gran Partita’ van Wolfgang Amadeus Mozart.
Het concert wordt ingeleid door de dirigent.

Deze serenade is niet bepaald een doorsnee achttiende-eeuwse serenade. Er zijn geen 8 maar 13 spelers, de lengte is niet 20 of 30 maar 50 minuten – en al die tijd maar op dat balkon staan in de ochtendkou! – en is ongehoord diepzinnig. In de ‘Gran Partita’ zit alles: statigheid, trots, humor, ernst, melancholie, brutaliteit, mysterie, genegenheid en liefde … Elk van de zeven delen heeft z’n eigen karakter en samen vormen ze een onvergetelijk geheel.

 • Kaarten voorverkoop: Postmasters Händelstraat: Volw. € 7,50, kinderen € 2,– (incl. consumptie).
  Reserveren (vóór 2 juni): info@vriendenvandedominicus.nl
 • Kaartverkoop in kerk (zonder reservering): Volw. € 10,00, kinderen € 2,– (incl. consumptie).

Over het Domstad Blazers Ensemble

Het Domstad Blazers Ensemble is ruim 25 jaar geleden opgericht door enkele blazers uit de Utrechtse Studentenorkesten en het Nederlands Studenten Orkest. Het is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel werkend ensemble van gedreven musici, beroeps en amateurs.
Dirigent is Clemens Rosmulder.

Marlies van Gangelen (hobo), Bert Versteeg (hobo), Mariska Sloot (klarinet), Judith Kruize (klarinet), Bas de Wilde (bassethoorn), Onno Meijer (bassethoorn), Sjoert Schwitters (fagot), Marca Schrap (fagot), Anneloes van Venetië (hoorn), Arie van Hoek (hoorn), Angela Colbers (hoorn), Matthijs Westra (hoorn), Robin de Zeeuw (contrabas)

Het Domstad Blazers Ensemble heeft een basisbezetting van hobo’s, klarinetten, hoorns en fagotten, aangevuld met fluiten. Het repertoire bestrijkt muziek voor traditioneel blaasoctet, zoals de serenades van Mozart, Krommer en Beethoven, werken voor groter blazersensemble, zoals de Symphonietta van Van Otterloo, maar ook muziek met strijkers, waaronder de beroemde Blazersserenade van Dvorak. Daarnaast voert het ensemble werken uit van eigen ensembleleden, zoals de Dolomieten Serenade van voormalig dirigent Bas Pollard en de Vlaamse miniaturen van hoornist Arie van Hoek.

Het Domstad Blazers Ensemble geeft regelmatig concerten op de zondagmiddag. Het was verschillende malen te horen tijdens de jaarlijkse ‘hofjesconcerten’ in de Amsterdamse Jordaan, opende in Zeist het Mozartjaar en trad op bij verschillende festivals. Zeer succesvol waren de schoolconcerten met Peter en de Wolf, onlangs ook uitgevoerd in de Dominicuskerk, en Babar het Olifantje.

De ‘Gran Partita’ bestaat uit zeven delen, die zonder pauze worden gespeeld:

 • Largo – Molto Allegro
 • Menuetto
 • Adagio
 • Menuetto – Allegretto
 • Romance, Adagio
 • Tema con variazioni
 • Finale, Molto Allegro