Geloven in de (post-)moderne samenleving: Acht colleges

Detail flyer collegereeks GelovenVoorjaar 2017 wordt in de Dominicus een leergang van acht colleges gegeven over het actuele denken van vooraanstaande filosofen en theologen met betrekking tot secularisatie en religie. Daarin toont religiositeit zich een vitale realiteit die niet alleen wijst op de grenzen van de secularisatie maar ook bij uitstek de plaats is waar het Mysterie van het bestaan zich – in onverwachte gedaante – kan aandienen en ons ‘de ogen helpt openen’.

De leergang wil de deelnemers in staat stellen om een constructieve én goed onderbouwde bijdrage te leveren aan het denken over én vanuit christelijk geloven over de maatschappelijke relevantie en persoonlijke waarde van religie én het leven in onze (post-)moderne samenleving.

De leergang is een initiatief van DEZINNEN, katholiek netwerk voor inspiratie en dialoog en is bedoeld voor professionals en belangstellenden op WO/HBO-niveau. Meer info: www.dezinnen.nl of info@dezinnen.nl.

Docenten
Prof. dr. André Cloots (oud-hoogleraar filosofie, KU Leuven), dr. Stijn Latré (Pieter Gielis Centre Universiteit van Antwerpen), dr. Joeri Schrijvers (KU Leuven en VU Amsterdam), prof. dr. Laurens ten Kate (bijzonder hoogleraar vrijzinnige religiositeit en humanisme, Universiteit voor Humanistiek), prof. dr. Guido Vanheeswijck (hoogleraar filosofie, Universiteit van Antwerpen), prof. dr. Stephan van Erp (hoogleraar Theologie KU Leuven), dr. Wolter Huttinga (Universiteit van Kampen, medewerker Trouw), prof. dr. Erik Borgman (hoogleraar theologie, Universiteit van Tilburg)

Locatie: kapittelzaal Dominicuskerk, Palestrinastraat 1, Utrecht
Data: zaterdagen 14.00-16.30 uur, 28/1, 11/2, 18/2, 4/3, 11/3, 25/3, 1/4, 8/4
Kosten: € 185,– voor hele cyclus bij inschrijving vóór 15/1/2017. Na 15/1: € 200,– voor hele cyclus. Kosten per los college (als er plaats is): € 30,–.
Aanmelden: info@dezinnen.nl of tel. 06 20228973

Download hier een folder (PDF, 500 kB).