Een bijzondere Sint Maarten dit jaar: 11-11-11 !

Sint Maarten deelde zijn mantel met een bedelaar. Ook in onze tijd zijn er nog mensen afhankelijk van wat ze van anderen krijgen. Na het grote succes van vorig jaar gaat de Dominicus kerk in Oog in Al ook dit jaar weer voedsel inzamelen voor de voedselbank ‘de Wijkplaats’ in Lombok. Op vrijdag 11 november kunt u tussen 18:00 en 20:30 terecht bij de kerk aan de Händelstraat.

Kinderen (grote mensen mag ook!), ga langs bij de buren in de straat, opa, oma, bekenden en vraag of zij
nog iets in de kast hebben staan voor de voedselbank. We zullen dit jaar de kerk vanaf 18.00 uur tot 20.30 open doen. Zo kun je het opgehaalde voedsel voordat de Sint Maarten optocht begint, al naar de kerk brengen. Wij organiseren dit in samenwerking met de Oranje- en wijkvereniging Oog in Al. De Sint Maarten optocht start 19.00 uur op het Herderplein en eindigt bij de kerk. Achter in de kerk is weer de Sint Maartenkapel open. Hier kan men een kaarsje opsteken.

Je doet de mensen van de voedselbank een groot plezier met blikken (of pot), bonen, groente, fruit, vis en soep(ook poeder)! Ook houdbare kaas,(chocolade)melk (poeder), pot/pak broodbeleg, houdbaar verpakte noten en/of rozijnen,koffie, thee, suiker, aardappelpuree,pasta, zilvervliesrijst en vruchtensap,siroop, blikjes cola, olijf/zonnebloem olie, muesli e.d.,pannenkoekmix, houdbare tussendoortjes. Verder wasmiddelen, schoonmaakmiddelen (bijv. alles/toiletreinigers), schuursponsjes, wegwerpvaatdoeken, afwasmiddelen, keukenpapier. Tot slot deodorant, tandpasta, (kinder-)tandenborstels, tampons, scheercrème/gel (m/v), shampoo, douche gel, wegwerpscheermesjes met houder. Daar hebben we toch allemaal wel iets extra’s van in de kast. Wellicht heeft u zelf ook nog een gezond en houdbaar idee? Als er kinderen langs u deur komen, nemen ze graag iets voor de voedselbank mee.

Namens de deelnemers van de voedselbank alvast heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

Zie ook Europese Sint Maarten prijs voor Oog in Al.