Cultuurcafé en wandeling

Cultuurcafé en wandeling
Zondag 23 maart, 14.00-17.00 uur:
De bijzondere architectuur van Oog in Al en Halve Maan

Foto Robert Schumannstraat 13, Utrecht - foto Wessel Spoelder - bron: Wikimedia Commons

In 1918 kocht de gemeente Utrecht landgoed Oog in Al om er een mooie middenstandswijk mét park te realiseren. H.P. Berlage en L.N. Holsboer ontwierpen de stedenbouwkundige opzet, particuliere bouwbedrijven en Middenstandswoningbouwvereniging ‘Buiten Thuis’ bouwden de woningen. Piet Klaarhamer ontwierp huizen in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid. Nog moderner waren de woningen van Gerrit Rietveld aan de R. Schumannstraat. De rest van de wijk bestond vooral uit jaren dertig middenstandsbouw: baksteen, erkers en een pannen kap. Halve Maan, gebouwd ná de oorlog, kreeg een gevarieerder woningenprogramma, bijzondere architectuur en meer gestapelde bouw.

Na de lezing van architectuurhistoricus BETTINA VAN SANTEN (Gemeente Utrecht, afdeling Erfgoed) over de rijke schakering aan architectuur van Oog in Al, maken we een wandeling door de wijk. U kunt ook alleen de lezing bijwonen.

In verband met de organisatie van de wandeling s.v.p. aanmelden vóór 20 maart: info@denieuwedominicus.nl of tel. 030-2935245 (werkdagen 9.00-12.00 uur)

Locatie: Dominicuskapel, Palestrinastraat 1
Kosten: € 7,– (incl. consumptie)

Dit is een activiteit in het kader van het Jaar van het Fundament.