Europese Sint Maarten prijs voor Oog in Al

Op 11-11-11 krijgt de Utrechtse wijk Oog in Al een Europese prijs voor het project van vorig jaar waar tijdens Sint Maarten voedsel is ingezameld voor de Voedselbank in de wijk Lombok. De directeur van het Centre Culturel Européen Saint Martin de Tours zal op die dag een sculptuur van de mantel van Sint Maarten overhandigen aan een delegatie uit de wijk, tijdens een feestelijke Sint Maarten viering in de Domkerk. Hieronder vind u meer informatie over de ceremonie in de Domkerk, de voedsel inzamelingsactie en de Sint Maarten optocht.

Ceremonie in Domkerk
Om 15:00 zal in de Domkerk de sculptuur worden overhandigd aan een afvaardiging uit de wijk, bestaande uit een grote groep kinderen uit de wijk. Bij terugkomst in de wijk zal de sculptuur geplaatst worden in de Dominicus kerk.

Voedselinzameling
Na het grote succes van vorig jaar gaat de Dominicus kerk in Oog in Al ook dit jaar weer voedsel inzamelen voor de voedselbank ‘de Wijkplaats’ in Lombok. Tijdens de Sint Maarten optocht worden al de deelnemende kinderen opgeroepen om niet alleen snoep te verzamelen, maar ook (houdbare producten) voor de voedselbank en deze af te geven bij de kerk.

Sint Maarten optocht
Om 19:00 start de traditionele Sint Maarten optocht met honderden deelnemers vanaf het Herderplein. De optocht eindigt bij de Dominicuskerk waar de inmiddels traditionele chocolademelk, limonade, koffie en speculaas te krijgen is.

Zie ook: Een bijzondere Sint Maarten dit jaar: 11-11-11!