Symfonieconcert voor Jasper

UTRECHT – Het UMA Symfonieorkest speelt zaterdag 12 september in de Dominicuskerk in Oog in Al de sterren van de hemel voor de doodzieke Jasper Duinstra. Eén van de orkestleden nam het inititatief om een benefietconcert te organiseren en porde haar collega’s op om mee te doen. Het enthousiasme en de inzet van de musici is groot, dus het belooft een bijzonder concert te worden. De toegang is gratis zodat iedereen kennis kan maken met het Utrechts Symfonieorkest en kan genieten van klassieke topstukken. Het Symfonieorkest van de Utrechtse Muziekacademie (circa 60 musici) treedt op 12 september om 20.00 uur op in de Dominicuskerk, Händelstraat, in Oog in Al.

Het UMA-Symfonieorkest speelt op 12 september voor Jasper

Dit doen ze om een bijdrage te leveren aan de Stichting Jasper Against Batten. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek en behandeling naar de ziekte van Batten, een zeldzame ongeneeslijke ziekte.

Het orkest rekent op een grote samenkomst van Utrechtenaren, familie, vrienden en alle anderen die de Stichting een warm hart toedragen en samen willen genieten van een bijzonder en feestelijk concert met klassieke topstukken als delen uit Carmen, Tjaikovsky en Beethoven. De toegang is gratis, maar een bijdrage voor onderzoek naar de ziekte wordt zeer op prijs gesteld.

Dit artikel is gepubliceerd in deweekkrant.nl

Symfonieorkest van de UMA
De kern van het orkest is het UMA-kamerorkest, opgericht in 1994 en bedoeld voor goede, enthousiaste amateurmusici. Afgelopen jaar speelde het orkest onder andere Appalachian Spring van Copland en ter gelegenheid van het derde lustrum de Vierde Symfonie van Mahler. Sinds de oprichting staat het orkest onder inspirerende, artistieke leiding van de Nederlandse dirigent Marco Bons (1966). Deze zomer won hij de eerste prijs op het Blue Danube Opera dirigenten Concours te Burgas in Bulgarije. Komend seizoen zal hij dirigeren in de Operahuizen van onder meer Boekarest en Belgrado. Behalve het UMA-Kamerorkest dirigeert Marco tevens diverse andere Nederlandse ensembles en orkesten, waaronder Kamerorkest Continuo en de Rotterdamse Opera.