Huis van Dominicus: huis vol verhalen

Interieur Dominicuskerk - foto Diana Nieuwold, 2016

Interieur Dominicuskerk – foto Diana Nieuwold, 2016

De Culturele Zondag Go West op zondag 14 april staat in het teken van verhalen vertellen. Een kerk is bij uitstek een plaats waar verhalen worden verteld, van generatie op generatie. Verhalen over alle aspecten van het leven: liefde en trouw, dood en verlies, vriendschap en afgunst, schuld en boete, ontvangen en geven … Ook alle onderdelen en voorwerpen in een rooms-katholieke kerk zijn verbonden met verhalen.

Dat laten wij op Culturele Zondag in de Dominicuskerk zien en horen. U kunt deelnemen aan een rondgang langs bijzondere voorwerpen en plekken. Er wordt kort iets over verteld (uitleg, gedicht of citaat) en een koor reageert met een verrassend lied. Serieus of met een knipoog, gedragen of swingend. De muzikale rondgang wordt een paar keer herhaald zodat iedereen op ieder moment kan aanhaken.

Aan de middag werken mee Projectkoor Passio onder leidding van Berny Oude Kempers en Souls and the Sisters onder leiding van Caroline Lobanov.

Achterin de kerk wordt koffie, thee en limonade geschonken, Op een groot scherm wordt het voorwerp of de plek geprojecteerd waar op dat moment over wordt verteld en gezongen.

Kom naar het Huis van Dominicus en beleef de sfeer van de dominicaanse kloosterkerk, nog steeds in gebruik voor vieringen, maar ook de plaats waar allerlei andere activiteiten plaatsvinden.

Huis van Dominicus: huis vol verhalen
Een muzikale rondgang

Culturele Zondag 14 april 2019, 14.00-17.00 uur

Logo Culturele Zondagen